Tesla begagnad. Begagnade Tesla Model S till salu

Begagnade Tesla Model 3 till salu

Tesla begagnad

Teslas växande verksamhet för begagnade bilar är en ny utmaning och kostnadspost för elbilstillverkaren. Tesla Motors har lanserat sidan för begagnade Teslor även på svenska versionen av sin hemsida. Pendlar du dagligen flera mil i motorvägsfart kanske en elbil inte riktigt är din melodi då dessa drar betydligt mer ström i högre hastigheter. Köp begagnade Tesla bilar på nätet. Elbilen Tesla har tidigare varit svår att hitta begagnad Vi på Kvdbil hjälper dig sälja din Tesla Model S. Utvecklingen har gått fort de senaste sex åren, och framtiden pekar mot fortsatt snabb utveckling främst gällande batterikapacitet. Hittills ligger de begärda snittpriserna ändå strax över förra årets nivå.

Nächster

Tesla Model Y Unveil

Tesla begagnad

Sedan är det knapert med ytterligare information. Dessa är ett måste för att snabbt kunna ladda bilen, vilket närmast är en förutsättning under långresor bortom batteriets räckvidd. En alldeles perfekt lösning vid långresor, då laddstationer börjar dyka upp längs både motorvägar och i stadsmiljö. Om det inte vore för formspråket vore det svårt att tro att bilen är amerikansk. Men sedan tillkommer förstås våra svenska skatter och avgifter innan Tesla Roadster står i ditt garage. Bränslekostnaden per mil är betydligt lägre jämfört med bensin eller diesel.

Nächster

Begagnade Tesla Model S till salu

Tesla begagnad

Dessa bilar har idag börjat dyka upp på begagnatmarknaden, där de faktiskt kan vara ett otippat köpalternativ trots högre priser och osäkert andrahandsvärde på sikt. Bra vid planering av långresa eller vardagsladdning. Det är bilar i drömskick som är högst 60 månader gamla och har gått max. Även källa till uttrycket räckviddsångest, som infaller då batterimätaren börjar närma sig noll i tät rusningstrafik eller milantal till destination överstiger räckvidd. Främst är det sparklådorna bakom framhjulen som drabbats av flagnande lack och rostangrepp, trots att bilarna är nästan nya. Tesla Model S var den andra bilen från Tesla som nådde marknaden efter Tesla Roadster år 2008, Model S presenterades samma år men nådde amerikanska marknaden år 2012.

Nächster

Vågar man köpa en begagnad elbil?

Tesla begagnad

Nu kan du göra ett klipp på en begagnad Tesla. Med en laddstation ansluten till 3-fas 400 V och 64 A säkring tar det bara några minuter för samma laddning. Att enbart ladda med hjälp av dessa är dock något som Elsäkerhetsverket avråder från, då laddningen sker med en ganska hög strömstyrka under lång tid, vilket belastar hemmets elinstallation mer än vanligt och kan leda till överhettning av kablar. Alla begagnade fordon är godkända enligt högsta inspektionsstandard Ny eller begagnad Tesla Model S hos Bilweb. Svenska ägare berättar nu på internet forum att de upptäckt att de behöver lätta på sina skärmar med en bult för att inte samma skada ska riskera att uppstå. Som framgår av resonemanget ovan finns en risk för betydligt större tapp för elbilen.

Nächster

Begagnad tesla — välj din nya bil med omsorg

Tesla begagnad

Kan jag klara mig med en elbil? Mode 1, Mode 2, Mode 3 och Mode 4 Mode 1 är långsam laddning med kabel direkt från vanligt eluttag, 1­- eller 3-fas, max 16A säkring, och oövervakad laddprocess. Förra året var det 55 bilar som bjöds ut i början av året, i år är siffran 105 för samma period. Däremot har det kommit rapporter om vattenfyllda bakluckor. Och nu avslöjas att deras Tesla-rival får hela 70 mils. Bilen är fyrhjulsdriven, fyrsitsig, taket går att lyfta av och ratten ser lustig ut. Den verkliga räckvidden är omkring 15 mil där man, precis som i alla elbilar, ljudlöst susar fram genom landskapet där vindbrus och däcksljud är de enda påtagliga ljuden. Trots det får det för klassen anses fullt godkänt.

Nächster

Tesla Roadster är en elektrisk chock

Tesla begagnad

De flesta elbilar kan dock även laddas i ett vanligt 220-volts jordat eluttag, kallat Schuko-uttag. Alternativ två är den relativt nya lösningen plug in-laddhybrider som kombinerar ett laddbart batteri med förbränningsmotor och har en räckvidd på el om ungefär 1—­6 mil. Måste jag ha en egen laddstation hemma? De första 80 procenten går tämligen fort, men de sista 20 procenten tar betydligt mer tid i anspråk. Idag klarar du dig ungefär mellan 10—30 mil beroende på bil och temperatur om du inte slår till på en dyr Tesla med bättre räckvidd. Men den verkliga bomben slog ner när Tesla Roadster rullade av flaket på en av lastbilarna.

Nächster