Strömma naturbruk. Djurvård

Om oss

Strömma naturbruk

De rätta svaren presenteras på arla. Ibland reser man iväg på studiebesök eller nöjesresor. Du får också med en surdegsgrund, recept och en massa tips och inspiration! Välkommen till Strömma Naturbrukscentrum i Sätila Strömma Naturbrukscentrum ett naturbruksgymnasium med riksintag, för dig som vill lära dig mer om djur, natur och teknik. Helgen den 28-29 mars gästas Strömma av Anneli Svensson, hängiven hemmabagare som fastnat för surdegens fördelar. Hästskötar-Sofia och hennes klass tömkör en del, även om de väljer ridkurserna hos oss.

Nächster

Strömma naturbrukscentrum

Strömma naturbruk

Genom akademiska studier kan du utbilda dig vidare till yrken såsom veterinär och agronom, biolog mm. Du varvar teori med praktik och får praktisk erfarenhet av både djurskötsel och moderna maskiner. Mats är en uppskattad person bland eleverna och leder bland annat mekarkvällar i Strömmas verkstad. Det finns en ny mjölkrobot, fårstall, välutbildade rid- och körhästar, ridhus, paddock, lantbruksmaskiner, veterinärklinik samt två olika djurhus med exotiska djur. Ha en fortsatt bra dag, så hoppas vi på fortsatt vackert väder! Anneli kommer lära er grunderna i surdegsbaket, hur ni tar hand om surdegsgrunden, bakar och utvecklar ert bakande, allt med ett ekologiskt tänk. Bo på internat Om du bor långt från skolan eller inte vill resa dagligen så kan du bo på något av Strömma Naturbrukscentrums internat. Mer information finns på: eller ring 113 13 Idag har Hästskötar-Elina och hennes klasskompisar haft fullt upp med sin nybildade förening i ämnet entreprenörskap.

Nächster

Djur

Strömma naturbruk

Mjölkproduktionen lades ner helt 2015 när förra ägaren bestämt sig för att avveckla och lägga ned skolan. Med buss 330 tar man sig enkelt till och från skolan. Inte ofta man saknat skolan, men på Strömma vill man alltid vara! Tillsammans är dom ett dreamteam inom agilityn och tävlar så ofta dom får chansen. Han har bland annat arbetat som chef på en intensivvårdsavdelning i Norge. Du får provsmaka landodlad fisk! I flera år har utvecklingen varit positiv — och den ser ut att fortsätta också i år.

Nächster

Om oss

Strömma naturbruk

Både på vår webbplats och även när det är relevant på andra sajter. Tack Lina Johansson för att du hjälpte till att fota denna lektionen. Anneli är kunnig inom kulturspannmål och använder dessa då hon bakar. Kom till Strömma Naturbrukscentrum 26:e mars kl. På Strömma har vi engagerade och kompetenta lärare, instruktörer, fritidsledare, m.

Nächster

Kosläpp på Strömma Naturbrukscentrum i Sätila

Strömma naturbruk

Skolan har profilerna Maskinförare Lantbruk, Djurskötare lantbruk, Hästskötare och Djurvårdare. Fåren och all växtodling bedrivs ekologisk, mjölkproduktionen är konventionell. J-P finns på plats för Strömmas elever varje torsdag. Det går bra att ni arbetar vid annat tidpunkt med uppgifterna. Strömma Naturbrukscentrum erbjuder sex olika utbildningar inom Naturbruksprogrammet: ,, och samt de nya och. På Strömma Naturbrukscentrum har man 25 procent fler sökande än 2019. Vi håller oss uppdaterade och återkommer med ny information när så behövs.

Nächster

Strömma Naturbrukscentrum i Sätila

Strömma naturbruk

Ägare sedan drygt två år är Hushållningssällskapet i Sjuhärad. Du får insikter i hantverket bakom ett riktigt surdegsbröd och fördelarna med att äta surdegsbröd samt att baka med kulturspannmål. Under inspirationskvällen får du en introduktion till fiskodling och akvaponik och hur du kan komma igång. Med moderna lantbruksmaskiner får du så och skörda på omgivande arealer, och du som studerar mot hästskötare får rida och köra i vackra miljöer. Tillsammans med Hönö Vadbinderi och fiskare Pelle på Ingun slog vi våra kloka huvuden ihop och skaffade material till ett eget nät av fisketrål. Under tiden fortsätter lektionerna hemifrån vilket funkat finfint hittills.

Nächster