Najlepse poslovice. Mudrosti

Narodne poslovice

najlepse poslovice

Veliki lonac koji ključa stiša se s malo hladne vode. Kad čoek nema svog dobra, tuđe zlo premeće. Ko se o mlijeko opeče, taj i u jogurt duva. U kolo kad hoćeš, iz kola kad te puste. Ljubav je često motivacija, uzrok i povod da uradimo nešto, inspiracija i tema najlepših umetničkih dela, ali i glavni pokretač u svakodnevnom životu. Nije nikakva majstorija među dobrima dobar biti.

Nächster

Najlepše ljubavne poruke, za njega i nju. Poruke za dobro jutro, laku noć..

najlepse poslovice

Zajedničkom konju, grbava su leđa. Ko dete suviše voli, upropasti ga. Ako ne počneš, nećeš ni završiti. Gete Među prijateljima treba voleti ne samo one koje žaloste vaše nesreće, nego i one koji nam ne zavide na sreći. U stara krvnika nema novog prijatelja, U tekućoj vodi mulj ne leži.

Nächster

Izreke i citati

najlepse poslovice

Svačija je sila do vremena, a Božja do vijeka. Dobro je teško videti, a lako se pozna. Lepe reči i blaga kiša svuda prodru. Nove čizme i nova gospoda najvećma tište. Čavke pričaju svrakama kako su gavrani crni. Znaš li, ti, ko sam ja; znam, pola mene. Karel Čapek Doživeti istinsku radost života znači pridoneti onom cilju koji i sami smatramo veličanstvenim, biti snaga prirode umesto grozničave, sebične, sitne duše.

Nächster

NAJLEPŠE LJUBAVNE IZREKE IZ CELOG SVETA: Srce puno ljubavi uvek je mlado...

najlepse poslovice

Čovjek sve dava za obraz, a obraz ni za šta. Dobro se ne pozna dok se ne izgubi. Dijete mnogo milovan, nikad dobro vasnitano. Ne jede ni vuk svaki dan mesa. Na polju ljubavi vam se dešavaju zanimljive promene.

Nächster

Ovejana zrnca mudrosti

najlepse poslovice

Lasno je govoriti, al je teško tvoriti. Kada se stara klada upali i djedica panj raspali, dugo drže vatru. Bolje je imati rđavu godinu nego rđava susjeda. Ako mi ne možeš pomoći, nemoj mi odmagati. Oboje je zlo, i svim verovati, i nikom. Muči, đeco, kad stariji govore.

Nächster

Narodne poslovice i izreke

najlepse poslovice

Bolje je biti jedan dan pijetao nego mjesec dana kokoš. Bolje je malo reči a mnogo srca, nego mnogo reči a malo srca. Ako nemaš ljekara, neka ti ljekar bude ovo troje: vedra duša, odmor i umjeren način života. Nije se oženio, već se oledio kaže se za čovjeka koji se rđavo oženi. Danas griješi, sjutra griješi, kad ću se kajati. Posuđena odjeća ne pristaje dobro.

Nächster

Najlepse izreke

najlepse poslovice

Pogledajte šta su o ljubavi rekli i šta su o njoj mislili neki od najpoznatijih umetnika, velikih umova, značajnih istorijskih i savremenih ličnosti. Bolan se pita, a zdravom se daje. Majke se rađaju u istom trenutku kada i deca. Čitajte, uživajte i pamtite ove bisere srpske mudrosti, iskustva i dara! Kune se da neće, a već je stoput uradio. Poznaje sve predmete, a ipak nije uvjeren da će obaviti ispit. Ako budeš most, svak će te gaziti.

Nächster

Najlepše ljubavne poruke, za njega i nju. Poruke za dobro jutro, laku noć..

najlepse poslovice

Ljubi bližnjeg svog kao samog sebe. Bolje se s junakom biti nego s rđom ljubiti. Onaj ko te se boji kad si prisutan, mrzi te kad si odsutan. Bolje se izdaleka voljeti nego izbliza mrziti. Pruža pogan jezik kao krava posran rep kaže se za neko Jezičavi čeljade koje druge grdi i ruži poganim riječima. N Najedate osmijesima, pazi da se ne zagrcneš. Gde je mnogo priče, malo je rada.

Nächster