Liten varmepumpe. [Løst] Er på utkikk etter liten varmepumpe.

Enova advarer: Slik må du ikke installere varmepumpen

Liten varmepumpe

Noen kjøpere er mest opptatt av pris, mens andre er mest opptatt av effekt. Så det er smart å sette seg litt inn i hva du trenger før du bestemmer deg. Varmepumper krever lite arbeid fra eieren. Allikevel er det viktig å se opp for at pris også kan være relatert til merkevaren. Pass også på at noen ganger blir prisen på monteringen inkludert i prisen på varmepumpen.

Nächster

Den store varmepumpeguiden : Forbrukerrådet

Liten varmepumpe

Sjekk alltid egenskaper som har relevans for klimasonen du befinner deg i. Skousen er en velkjent butikkjede fra Danmark som har solgt hvitevarer i mer enn 60 år. Programsjef for bygg og varme i Enova, Helle H. I gjennomsnitt ender de opp på cirka 4 meter. Det store spørsmålet blir altså om du skal ta utgangspunkt i dataene for kald eller temperert sone.

Nächster

Finnes det små varmepumper?

Liten varmepumpe

En multisplitt vil også være merkbart rimeligere. Noen pumper produserer nok varme til å varme opp en enebolig midtvinters, andre er best egnet for en liten leilighet. Man må dessuten være obs på avstander fra både gulv, tak og vegger når man plasserer varmepumpen. Du bør videre ha i bakhodet at utedelen vil kunne produsere merkbar støy ved hard belastning. Skal den hente energi fra luft, eller skal den hente fra vann? Dersom du bor i et område med kalde vintre, bør du kjøpe en varmepumpe med dreneringskanal eller varmekabel i bunnpannen, eller sørge for at dette blir montert. Eller skal den brukes til gulvvarme? Vær forøvrig klar over at støy har en tett sammenheng med mengden luft som faktisk flyttes av viftene. Finn en varmepumpe som passer ditt behov Det er liten tvil om at små varmepumper fyller et behov ved å være et alternativ til store varmepumper på veggen.

Nächster

Best pris på varmepumpe

Liten varmepumpe

Luft til vann er også en populær varmepumpe, der den samme energien som luft til luft varmepumpe pumper ut gjennom varmluft, her heller føres gjennom bolig ved vannbåren varme. Og dermed oppgir mange produsenter dessverre ikke data for kald sone. Dermed har du kun én aktør å forholde deg til, noe som kan være en stor fordel om problemer skulle oppstå. Energikarakter Alle som selger varmepumper er pålagt å informere forbrukeren via energimerker. En liten, dårlig isolert bolig kan i praksis ha et like stort oppvarmingsbehov som en langt større, men desto bedre isolert bolig. Mens de aller kraftigste pumpene i våre tabeller klarer å levere hele 6000 watt 6 kilowatt, forkortet kW ved -10 grader, klarer de svakeste ikke engang å levere 2000 watt. Tre av disse kW kommer da gratis fra luften ute.

Nächster

Kjøpeguide varmepumpe

Liten varmepumpe

Når rim smelter, vil vann dryppe ned i utedelens bunnpanne. Støyproduksjonen fra ute- og innedel er blant dataene som skal oppgis på energimerket. På 90-tallet begynte de første å installeres i private hjem. Dette gjør at en kan være en god del mer fleksibel. Varmepumpene har for alvor blitt de mest populære enhetene for oppvarming av norske hjem. Fire meter I tillegg kommer selvsagt de isolerte kobberrørene som forbinder ute- og innedel, strømkabel samt plastkanaler som skal beskytte både kobberrørene og strømkabelen. Hvilken varmepumpe skal jeg velge? Vi har valgt å legge sammen støyen for ute- og innedel.

Nächster

Varmepumpe luft til luft

Liten varmepumpe

Pumper uten avising vil være ubrukelige her i landet. For en luft til luft varmepumpe er nemlig kostnaden av en varmepumpe som oftest innhentet i løpet av 3-6 år. Mener å ha hørt at garantien faller bort visst man ikke bruker en fagmann til montering. Uansett kommer dessuten hverken luft til vann og bergvarmepumpe i veldig små modeller, og de henger heller ikke på veggen, slik at luft til luft varmepumpen nok er mest aktuell her. Bor du i en kald sone, vil en varmepumpe med elektronisk strupeventil gi bedre effektfaktor ved lave temperaturer. Støy utedel + innedel sammenlagt: 5 % 9.

Nächster