Jorma uotinen. Raju sairaus muutti Jorma Uotisen elämän: ”En halua tuhota itseäni päihteillä”

Jorma Uotinen

Jorma uotinen

Lindgren saattaakin olla ihminen, joka tuntee Uotisen paremmin kuin kukaan muu. Sanoin, että te teitte kunniakasta työtä, mutta minun puolestani tämä oli floppi. Toista ihmistä ei koskaan voi pitää itsestäänselvyytenä. Kun olin tanssija tai Kansallisbaletin johtaja, eivät silloin lapset kadulla tunnistaneet. Aamulla Veitola hiippailee Uotisen kodissa ihastuksissaan kaikesta siellä olevasta kauneudesta. Tässä asiassa olen ihan realisti.

Nächster

Jorma Uotinen tanssilegendan arki

Jorma uotinen

Tämä laajamittainen kiertue yhdistää ja kruunaa hienolla tavalla uuden vuosikymmenen alkuun sijoittuvat 70-vuotissyntymäpäiväni ja 50-vuotistaiteilijajuhlani, Jorma Uotinen kertoo. Olin suunnitellut näyttämölle ohuita hopealankoja. En voi teeskennellä, että tästä tuli mestariteos, kun se ei sitä ollut. Jo tekoprosessissa näin, että tästä ei tule mitään. Ihminen on aina oikean ikäinen. Sitähän se on maantieteellisesti edelleenkin.

Nächster

AVEC JORMA

Jorma uotinen

Uotisen mukaan hän ja Veitola menivät kuvausyönä nukkumaan jo kello yhdeltä, kun yleensä hän menee nukkumaan aikaisintaan kolmelta. Jos minua on painostettu tekemään päätös, vaikka en ole itse vielä valmis tai vakuuttunut, on käynyt niin, että se on sitten jouduttu purkamaan. Minä olin hautajaisissakin vain huutanut, että kun täällä ovat kaikki, niin missä isä on. Jos toinen vanhemmista kuolee, ehkä on lapselle helpompaa, että se tapahtuu noin varhaisessa vaiheessa. Rapeita croissanteja, kahvia, juustoa ja hilloa. Vaikka olen ollut julkisuudessa 1970-luvulta lähtien, tämä on nostanut tunnettuuden uudelle tasolle.

Nächster

Jorma Uotinen

Jorma uotinen

. Kuva: Antti Hämäläinen Kun Uotinen puhuu taiteesta, hän kertoo suosikkiteoksistaan ja -taiteilijoistaan pikkutarkan taideharrastajan tavoin, kertoillen pieniä faktoja teosten taustalla. Kun muutin Pariisiin, olin vain tanssija. Suosio tuli selväksi, kun juontaja Maria Veitola vieraili hiljattain Uotisen 180-neliöisessä Töölön-kodissa yökylässä samannimisessä ohjelmassaan. Han var 1992—2001 chef för Finlands nationalbalett och blev 2002 konstnärlig ledare för dansfestivalen i. Tehnyt viitisenkymmentä koreografiaa näyttämöteoksiin Suomessa ja ulkomailla. Nuoruusvuosinani 1950- ja 60-luvuilla Pori oli lattea kaupunki.

Nächster

Maria Veitola Yökylässä: Jorma Uotinen asuu yksin 180

Jorma uotinen

Tänä keväänä Jorma Uotinen esiintyy Suomen kansallisoopperan näyttämöllä Wienin rikkaimman miehen roolissa Richard Straussin musiikkiin perustuvassa Ariadne auf Naxos —teoksessa. Kodilla on aina ollut suuri merkitys tanssilegenda Jorma Uotisen elämässä. Kymmenenvuotiaana pääsin Porin teatteriin avustajaksi. Uotinen har gjort koreografi även för ett flertal operor och verkat som regissör vid Helsingfors stadsteater - Cats 1996 och Piaf, Piaf 1989. Rehellisyyttä vaadin itseltäni ja muilta.

Nächster

Raju sairaus muutti Jorma Uotisen elämän: ”En halua tuhota itseäni päihteillä”

Jorma uotinen

Helenan kanssa liittomme oli niin pitkä, ja periaatteessa ihmissuhde jatkuu vieläkin. Uotinen kertoi Maria Veitolalle, että ei ole päästänyt ketään yökyläilemään kotiinsa 20 vuoteen. Maria Veitola vieraili Yökylässä Maria Veitola —ohjelman neljännen tuotantokauden avausjaksossa tammikuussa 2019 Jorma Uotisen kotona Helsingin Töölössä. Kyseessä on draamakonsertti, jossa laulujen ja tekstien kautta käydään läpi elämänvaiheitani taiteilijana, tanssijana ja laulajana, miehenä. Tanssilegenda tarjoilee juontaja Maria Veitolalle samppanjaa käsintehdyistä Nanny Stillin nuottiavainlaseista. Uotinen on asunut viimeiset kaksikymmentä vuotta yksin, mutta sitä ennen hän asui 18 vuotta elämänsä rakkauden, Helena Lindgrenin kanssa.

Nächster

Jorma Uotinen

Jorma uotinen

Lopulta hänen elämänsä on nykyään varsin yksinkertaista: hänellä on muutama läheinen ystävä, joiden kanssa hän käy esimerkiksi ulkona syömässä, sekä välitön ja lämmin suhde siskoon, joka on tosin hieman erilainen ihminen kuin Uotinen itse. Viimeisen päälle sisustettu koti on Uotisen linna, jonne pääsevät vain harvat ja valitut. Parkettilattialla nököttää kirkkaanvärinen, abstrakti nykytaideteos. Tässä vaiheessa minulle on erittäin luontevaa elää yksin. Pariisilaiseen tyyliin kylpyamme oli sijoitettu keskelle makuuhuonetta. Teatterin avulla selvisin siinä ahtaassa ympäristössä. Tulikin paksuja köysiä, jotka menivät solmuun.

Nächster

JORMA UOTINEN

Jorma uotinen

Osa konsertin lauluista on kulkenut mukanani jo niiltä ajoilta, kun vielä tanssin Pariisin Oopperassa. Jorma Leo Kalevi Uotinen, född i , är en finländsk , , konstnärlig ledare och balettchef. Jakson katsojalle välittyy vaikutelma, että Uotinen elää hyvin persoonallista elämää, jonka keskiössä on hänen ainutlaatuinen kotinsa. Mies esittelee ylpeänä ainutlaatuisia taide-esineitään. Jorma Uotisen kotona ei ole lainkaan televisiota, mutta hänellä on Genelecin loistavat kaiuttimet. Tuhansia toistoja, jotta jokin liike menee lopulta oikein.

Nächster