Italiensk potatiskaka. Spansk potatisomelett

italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Aptiten gick igång med turbofart. Näst på tur står någon form av paj. Varför inte variera det hela genom att riva potatisen och sedan tillaga den i muffinsformar? Det går snabbast i en matberedare. Pressa ut vätskan från potatisblandningen och fyll den baconklädda formen. Vill du bara köra med potatis räcker cirka 700-800 gram potatis. Skaka pannan ofta så att det inte bränner fast.

Nächster

Matro: Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Vik över baconändarna så att skarvarna överlappar varandra och baconet omsluter potatisen. Låt steka till fin färg på ena sidan. Lägg ut de tunna potatisskivorna omlott i botten på formen. Vispa upp ägg, salt och peppar. Kika gärna runt och lämna en kommentar så jag vet vem du är :- Vill du komma i kontakt med mig? Skala och riv potatisen och parmesanosten grovt i en.

Nächster

Potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Pensla en muffinsplåt med lite av smöret. Avsluta med att hälla på lite rödvinssky över köttet. Och sånna här rätter är ju ett helt underbart sätt att njuta av dem på! Grillat, kall sallad och potatissallad i all ära - det är inget fel på våra klassiker heller! Då stelnar den och blir fastare. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke. Istället för parmesan blir det även gott med Grana padano som är lite billigare. Hetta upp den och lägg i potatis- äggsmeten.

Nächster

Kyckling med potatiskaka, godaste gräddsåsen och syltad lök

Italiensk potatiskaka

Låt steka ett par minuter till fin färg även på andra sidan. Det går att steka i förväg och sedan bara värma på allt i 150 grader i 10-15 minuter. Om du inte visste det här om mig innan så kan jag säga att om jag bara fick äta potatis, ost, bacon och lök för resten av mitt liv skulle jag vara rätt nöjd. Låt tortillan vila tills den är rumsvarm och skär upp den i bitar. Gör ett lager till ovanpå och toppa sedan med skivad potatis och smör. Gör laktos- respektive mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på filodegen. Ha ner allt i en skål och blanda ihop med ägg, grädde och kryddor.

Nächster

Min receptsamling: Italiensk potatiskaka med oxfilè och rödvinssky

Italiensk potatiskaka

Skala och riv potatisen och parmesanosten grovt i en. Pommes Anna är en fransk potatiskaka du kan servera som potatistillbehör till det mesta. Vi började med Västerbottengratinerade tunnbröd till drinken. Eller lägg i press - lägg på bakplåtspapper och ställ på något platt ex. Skiva upp oxfilén och lägg skivorna på den varma savoykålen.

Nächster

Matro: Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Vik över baconändarna så att skarvarna möter. Lyft bort morteln, fatet och översta papperet och låt potatiskakan få lite färg. Eftersom morötter och palsternacka däremot inte innehåller stärkelse behöver man alltså blanda grädden med ett ägg som i receptet nedan. När jag inte äter middag hemma brukar min familj passa på att äta sådant som jag inte gillar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Vill ni testa någonting nytt till köttet eller fisken så kan ni testa på att göra en italiensk potatiskaka.

Nächster