Guldhamster. Hamster

Guldhamster & Dværghamster

Guldhamster

Bryder du dig ikke om at have levende insekter i huset, kan i stedet bruges foderblandinger med insekter i til dværghamster eller insektædende fugle. Din yndling kan flytte ind med det samme - pakken indeholder alt det vigtigste tilbehør! Hvis en Dværghamster ikke har vil man kvalificere den som hybrid. Alle de guldhamstere vi i dag holder som kæledyr, i hele verdenen, stammer nemlig fra bare tre vildtfangede dyr, som blev fanget i Syrien tilbage i 1930. Alle hamstere er og tilbringer det meste af dagen med at sove i deres. De fleste arter er skumrings- og nataktive og har således brug for ro i løbet af dagen.

Nächster

Hamster

Guldhamster

Dens ende og hale synes våd og klæbrig. Stort hamsterbur udstyret med rutsjebane, platform og igloo. Du bør stoppe fodringen med grøn mad straks, hvis din hamster har diarré og kun fodre den med hamster foder af god kvalitet. Luk med begge hænder omkring hamsteren for at sikre, at den ikke kravler ud og bliver tabt. Dessa hamstrar betraktas i sitt utbredningsområde som skadedjur och bekämpas därför av bönder. Guldhamster Mesocricetus auratus og div. Nærm dig altid din hamster langsomt og forsigtigt med en lukket hånd, så den kan komme nærmere og lugte til dig.

Nächster

Pasningsvejledning og gode råd om dværghamster og guldhamster

Guldhamster

Da en hamster er et byttedyr, skal den lige finde ud af, du ikke er farlig, så hav hånden inde i buret, snak til den i rolig tone, mens du giver godbidder. En gnaverbro er også en god måde at udnytte pladsen bedre i dit gnaverbur. Når buret skiftes, så brug tid på at gøre det hyggeligt og spændende for hamsteren; lav huler den kan gemme sig i, skift rundt på noget af inventaret så hamsteren oplever noget nyt. Uanset art anbefales det at holde dem i et tremmebur i metal, der som minimum måler 75 x 35 x 35 cm. Derudover har den med sin vægt, der i nogle tilfælde sagtens kan komme op på 200g, en størrelse, hvor nogle synes, den er nemmere og håndtere end dværghamstere. Hvis du vælger en gnavertunnel eller en hængebro i naturmaterialer behøver du ikke være nervøs for om din gnaver vil spise den. Når den føler sig tryg, kan du begynde at kæle for den og tage den ud af buret.

Nächster

Hamsterbur Alaska

Guldhamster

Guldhamsteren er en enspænder, der foretrækker at leve alene. Luftvejene: Som andre gnavere er hamsteren følsom over for træk og kulde, og den kan derfor udvikle luftvejsinfektioner, som kan være dødelige. Dværghamsteren er lige det modsatte. Historien om den syriske guldhamster er speciel fordi den er så veldokumenteret og særpræget. Guldhamstere lever alene i naturen og møder kun andre hamster i parringen. Guldhamsteret er et meget renligt dyr, og den lægger næsten altid sin afføring og tis i et bestemt hjørne i buret, her kan man med fordel købe et hjørnetoilet.

Nächster

Hamstere

Guldhamster

Hamstere er en gruppe af små til mellemstore. Det er derfor meget nemt et par gange om ugen at skifte dette hjørne. Per år föds upp till tre kullar. De er billige at anskaffe, billige at fodre og lette at passe. En hamster er imidlertid ikke bare en hamster.

Nächster

Hamsterbure

Guldhamster

Og da hamsteren er så aktiv og nysgerrig er det vigtigt, at man giver den noget at beskæftige sig med. Denne vejledning er generel for pasning af de forskellige hamsterslægter, f. Det dybe bundkar, som er nemt at rengøre, kan fyldes med ekstra meget hø, så dyrets naturlige gravedrift tilfredsstilles. Trænger en artsfælle ind på dens territorium, vil der opstå voldsomme slåskampe. Lad dog lidt af hamsterens redemateriale blive, så den stadig føler sig hjemme i buret.

Nächster

Hamster & smågnaverlegetøj

Guldhamster

Som tilskud skal hamsteren have noget ekstra animalsk protein. På grund af den store gittermaske egner buret sig ikke til tamme mus. Masser af gnavemateriale i buret kan tilskynde dem til at gnave. Da de er vågne om natten, er det bedst at fodre dem om aftenen. Perfekt bur Perfekt størrelse til en guldhamster. Du skal vaske hænder grundigt.

Nächster

Pasningsvejledning og gode råd om dværghamster og guldhamster

Guldhamster

Et bur til en hamster skal som absolut minimum bør være 80 cm x 40 cm og 35 cm i højden for Guldhamster og for Dværghamster 50 cm x 40 cm x 25 cm. Individerna kan leva två till tre år. Buret stilles lyst, men ikke i direkte sollys og et sted uden træk. Dog ikke i den sydøstligste del af landet hvor man har påvist den syriske guldhamster. Bolden kan ligeledes sættes op på en holder og benyttes i buret.

Nächster