Flade kondylomer. Har du kønsvorter i munden? Sådan finder du ud af om du har det

Hvordan kommer vi af med kondylomer?

flade kondylomer

Kønsvorter kan forstørres, hvilket kan det sværere at urinere. Hvis du ikke oplever et markant svind af kondylomerne ved en type behandling efter 2-3 måneder, kan du tale med lægen om at skifte til en anden behandling. Kønsvorter er meget smitsomme og er en af de hyppigst forekommende kønssygdomme. Kondylomerne kan desuden vise sig ved endetarmsåbningen, uanset om man har dyrket analsex eller ej. Der er medicinske behandlingsmetoder, operationelle og alternative midler. Kondylomerne kan have et meget varieret udseende fra fuldstændig flade vorter til knudrede blomkålsagtige vorter.

Nächster

Cervix

flade kondylomer

Behandling Kondylomer kan behandles på flere måder. Du kan beskytte dig ved at undgå kontakt mellem dine slimhinder samt huden omkring dem og så din sexpartners, fx ved at bruge kondom eller slikkelap, hvis det er muligt. I den tid kan du nå at smitte både dig selv og mange andre, hvis du ikke behandler vorterne. Er man blevet smittet er det vigtigt at man selv og ens partnere bliver behandlet. Med hensyn til behandling er disse kondylomer gunstigere og mere modtagelige for behandling på grund af eksofytisk vækst. Det at have vorter på kønsdelene kan have den psykologiske effekt, at man pga.

Nächster

Kondylomer

flade kondylomer

Den mest sikre metode til at forebygge kondylomer er helt at undlade sex. Disse forsvinder for det meste inden for en måned. Kondylomer kan derfor være tilbagevendende, men de fleste oplever kun kondylomerne en enkelt gang. Vi har strenge sourcing retningslinjer og kun link til velrenommerede medie websteder, akademiske forskningsinstitutioner og, når det er muligt, medicinsk peer reviewed undersøgelser. Men det kan tage lang tid — 6-12 måneder, eller måske op til et par år. Det er også muligt medicinsk cauterization af 10% trichloreddikesyre.

Nächster

Kondylomer

flade kondylomer

Derfor var det en overraskelse for mig, hvor stor indvirkning kønsvorter har på de smittedes liv. Her vil lægen lave en gynækologisk undersøgelse med efterfølgende samtale og plan. Der er som udgangspunkt hverken smerter eller ømhed forbundet med udviklingen af kondylomer. Den underliggende virus udslettes dog aldrig helt, hvilket betyder, at kønsvorterne kan genfremkomme selv efter behandling. Med hensyn til diagnose er genitalvorter tydeligt synlige ved undersøgelsen, hvilket øger antallet af detektioner af denne type kønsvorter. Det kommer vel ikke af sig selv? Det giver selvlede, og mange bliver bange for at frastøde andre, fordi de selv føler sig frastødende.

Nächster

Vorter

flade kondylomer

Der gives gratis vaccinationer som en del af børnevaccinationsprogrammet for de 12-årige. Behandlingen foregår i fuld narkose. Gammelmandsvorter kaldes også seborroiske vorter, og de er ikke i familie med andre typer vorter og smitter heller ikke. Vorter smitter lettest i våde og varme miljøer, som eksempelvis svømmehallen og baderummet, eller hvis man har tør og revnet hud eller små rifter i huden. Vaccinerne er alene forebyggende og kan ikke anvendes til behandling af livmoderhalskræft eller kondylomer. Denne behandling gentages til vorterne er forsvundet helt. De rejser sig ikke over epithelets overflade, i modsætning til toppede, har ingen karakteristisk farve og ofte små i størrelse.

Nächster

Vorter

flade kondylomer

Kigger man godt efter, kan man ofte se 3-4 blodkar midt i vorten i form af røde eller sorte prikker. Hvordan undgår du smitte med kønsvorter? Den humane papillomavirus, som er den etiologiske faktor for condyloma, er meget farlig. Ved gynækologisk undersøgelse har de et karakteristisk udseende, vokser ind i organets lumen, kan arrangeres af en gruppe eller være single. Virussen er stadig i de celler, den har inficeret, og kan i fremtiden inficere fostret, hvis graviditeten er opstået. Kønsvorterne kan også sidde inde i urinrøret, oftest lige indenfor urinrørsåbningen. Kondylomer er flade, stilkede eller blomkålslignende vorter og forekommer typisk på kønsdelene og området omkring endetarmen og i mundhulen. Begge typer kan skrabes væk, skæres væk eller fryses.

Nächster

Kondylomer

flade kondylomer

Selve diagnosen kræft cancer stilles på baggrund af vævsbiopsier taget hos gynækolog ved gynækologisk undersøgelse med kolposkopi. Det foregår med receptpligtig medicin, som lægen udsteder. Når vi har modtaget henvisningen, bliver du indkaldt til forundersøgelse. Du skal medbringe en morgenurinprøve, som vi undersøger for bakterier. Hos børn og unge ses vandvorter ofte på bagsiden af knæene, rundt om armhulerne, på halsen, i ansigtet og på hænderne. For at bekræfte ætiologien skal kondylomer være biopsierede. Cremen skal vaskes af 6-10 timer efter hver påsmøring.

Nächster

Sygdomme i vulva. Lærebog 4. udgave. Jan Blaakær Overlæge, dr. med. Gynækologisk

flade kondylomer

Hos mænd sidder kondylomerne oftest på penis, på eller nede under forhuden. Det skal huskes, at langvarig konservativ behandling er uhensigtsmæssig, hvis den ikke har nogen virkning, fordi ved hver deceleration øges andelen af mulig malignitet. Der findes i øvrigt ingen forebyggende behandling, og der er derfor ingen grund til at gå til læge, så længe du ikke har symptomer. Når man kan opleve, at vorter forsvinder af sig mere eller mindre fra den ene dag til den anden, skyldes det, at kroppen danner antistoffer mod vortevirus og ved hjælp af immunforsvaret selv bekæmper vorterne. Inkubationsperioden går fra flere dage til flere år. Hvis nu jeg bliver kureret for dem, og så derefter dyrker ubeskydtet sex med min kæreste igen, bliver jeg så smittet af ham igen? Det er en seksuelt overført sygdom, der giver flade, stilkeagtige eller blomkålslignende vorter.

Nächster