Arja tiainen. Lappeenranta

Pihin naisen elämää: Arja Tiaisen suorasukaista runoutta

Arja tiainen

Moni luulee sen kertovan sataprosenttisesti tekijän oikeasta elämästä. Karjalaisevakkojen tytär ja Stadin friidu — kumpikin saa äänen Tiaisen vuoron laulelmallisissa, vuoroin jyrkän toteavissa säkeissä. Elisabeth Moss on kyllä tosi hyvä roolissaan ja dystopia on hyytävä. Ei minulla ollut hajuakaan mistään Vanhasta. Nainen on kylmä, nainen on kuuma.

Nächster

Arja

Arja tiainen

Margaret Atwoodin kirja ilmestyi jo 1985 ja elokuva pian perään, mutta ne eivät olleet niin suosittuja. Tein niin ja puhuin itseni töihin, ei siinä todistuksia kyselty. Hänestä on hauskaa esintyä sievänä ja saada ihailua, mutta siihen se saisi jäädä. Erilaisissa kansainvälisissä julkaisuissa on ollut hänen runojaan. En tuntenut ainuttakaan ylioppilasta enkä juuri edes oppikoulun käyneitä. Lattia ei ole hetkeen nähnyt imuria. Arvoa ei annettu sille faktalle, että tämä pieni tyttö osasi jo 8-vuotiaana ulkoa Kalevalan ja Vänrikki Stoolin tarinat.

Nächster

Arja Tiainen: runo 1960

Arja tiainen

Annikki hyväniminen, yön tytti, hämärän neiti, pitkän puhtehen pitäjä, aamun valvoja varainen, joutui sotkut sotkemassa, vaattehet viruttamassa päässä portahan punaisen, laajan laiturin laella, nenässä utuisen niemen, päässä saaren terhenisen. Vaikka Tiaisen perintö siten siirtyy yhä uusille sukupolville, hän on puhunut tämän yhden laulun lyriikoista yhden elämän tarpeiksi. Arja Tiaisen runot koskettavat jokaista, sillä niissä näkyvät elämän kaikki puolet: rujonkaunis lähiöelämä, tinkimätön feminismi, intohimoinen rakkaus miehiin… Arja Tiaisen runojen teemat ovat puhutelleet erityisesti naisia jo vuosikymmenten ajan. Her writing, which is propelled by social indignation, is to a large extent autobiographical. . Minä uskallan olla se ihminen, joka olen: keskeneräinen, mutta kuitenkin onnellinen, oudon edessä epävarma ja kuitenkin tiedonhaluinen, joskus ratkaisujen edessä pelokas, hämmentynyt ajatusten paljouden keskellä, ja kuitenkin myös pienistä yksityiskohdista haltioitunut. Runoista on rakennettava sellaisia, että ne vaikuttavat realistisilta.

Nächster

Kirjarikas elämäni: Arja Tiainen: Tää tojota ei lähe liikkeelle

Arja tiainen

Tiainen oli itseoikeutetusti yksi heistä. Tiainen is still highly creative. Runot ovat itsessään mielenkiintoisia ja lisäkiinnostusta tuo bloggaajien valitsemat runot. Mutta meitä, jotka emme päässeet oppikouluun, säälitään ihan turhaan. Olen ollut viikon Turussa, pojan muuttoremontissa, osin apuna, osin tiellä, ja pari kertaa mökillä järjestelemässä petipaikkoja laajenevan klaanimme tulla, kuuntelemassa lintuja ja lukemassa. Minä olen huono tarttumaan mihinkään yhteisiin lukuprojekteihin, mutta Juhan tarkastelukulmat viehättivät, niin että innostuin tästä. Kaaoksen keskellä liikkuu nahka-asuun paketoitu luonnonvoima.

Nächster

Arja

Arja tiainen

Runot ovat syntyneet Arja Tiaisen käydessä autokoulua keski-ikäisenä. Elämä ei aina voi olla täydellistä, useimmallakaan meistä. Kursivoidut kohdat ovat katkelmia Arja Tiaisen runoista. Kun mies pääsee eläkkeelle, hän on kotonaan turhake ja vaiva. Vaikka kulta kutriensa vaihtuis hopeaan, nuoreks häntä sanoa saa silti ainiaan. Tiainen oli naistenlehtien ja tv-ohjelmien vakiokasvo. Muistin mökkireissulla Juha Makkosen kohta vuosi sitten liikkeelle laittaman novellipeukutusprojektin , johon olen osallistunut ja hyvän alun jälkeen unohtanut, vaikka novelleja on kyllä tullut luetuksi.

Nächster

Arja Tiaisen runot, jotka jokaisen pitäisi lukea: voimarunojen parhaat

Arja tiainen

Ehkä jotkut saavat kuin linnut ilmasta vauhtia lentoon. Evakkoja ei suinkaan aina otettu ilolla vastaan. Olen aina vihannut köyhyyttä ja aina ollut köyhä. Valintoja tehnyt, surrut ja iloinnutkin niistä. On monta syytä muistaa päivä naisten, niin nuorten, vanhain, kaikkein kaunokaisten. Hepo ei jaksaisi veteä, rautakisko kingotella ilman luokin lekkumatta, vempelen värisemättä noita, hoikan, huoliani, mustia mure'itani.

Nächster

Arja Tiainen (Author of Tää tojota ei lähe liikkeelle. Ajopäiväkirja)

Arja tiainen

Ei voi valita kehen rakastuu ja rakkauteen liittyy kaiken euforian rinnalla kirvelevät mustasukkaisuuden tunnot. Yläkerrassa poreilee runoilijan elämäkerta, johon hän säästää mehukkaimmat muistonsa. Itse kuljet polkusi ja tunnet elämänkirjosi jokaisen sivun, paremmin kuin kukaan toinen. Pursuan koko ajan jonkun säännön yli, aina on joku aitaus jossa minun pitäisi nököttää. Runoilija Arja Tiainen aikuistui 1960-luvulla.

Nächster

Arja Tiainen @ Annikin Runofestivaali 2018

Arja tiainen

Teos sisältää runoja, jotka laukovat selkeitä huomioita rakkaudesta, omasta taloudesta, naiseudesta, läheisen kuolemasta, seksistä ja kirjailijoiden elämästä. Olen itsekin Maritan tavoin hylännyt tavallisen pojan, hyvän isäntäehdokkaan, hakiessani jotain erikoisempaa. Pari viikkoa vierähti ilman blogipostausta, anteeksi! Olen lukenut hiljattain monta hyvää kirjaa, joista suosittelen kahta. Olen kaiken lisäksi aloittanut kotona perinpohjaisen kaappien siivoamisen ja tavaroiden karsimisen. Arja Tiainen was born in Seinäjoki in southern Österbotten. Mitä neien itkemistä, suuresti sureksimista! Hän ei edes halua mitään vakituista suhdetta. Nimi on alkujaan -nimen muunnelma, ja se esiintyi ensimmäisen kerran runossa Arja ja Selinä vuodelta.

Nächster